Caféhouders West-Vlaanderen

Caféhouders West-Vlaanderen

Geachte lid,
Beste ondernemer, 

Horeca West-Vlaanderen en POM West Vlaanderen slaan de handen in elkaar om de financiële weerbaarheid van West-Vlaamse caféhouders te verhogen.

Samen met de Horecafederatie West-Vlaanderen werkte POM West-Vlaanderen een ondersteunend traject uit. De focus ligt daarbij op de financiële bestendigheid van de cafés. Yves Van Moorter, voorzitter Horeca West-Vlaanderen: “We zetten in op die subsector die quasi geen alternatieven heeft om een volledige sluiting uit de weg te gaan. Van deze periode willen we gebruik maken om de financiële draagkracht van onze café-uitbaters te versterken. Via de Horeca Academie zetten we in eerste fase een webinarreeks op rond financiële en fiscale thema’s.”

“Naast het zuiver economisch belang verdient de sociale rol die cafés spelen onze inspanningen om deze ondernemers te begeleiden naar een crisisbestendig en duurzaam ondernemerschap”, onderstreept Jean de Bethune, voorzitter van POM West-Vlaanderen.
De begeleiding van starters en groeiers, die de POM de afgelopen jaren ontwikkelde, leverde de inspiratie om een specifiek traject uit te werken voor deze doelgroep. “In de POM vonden we een partner om complementair aan de steunmaatregelen van andere overheden iets nieuws uit te werken met structurele meerwaarde voor onze ondernemers”, beaamt Van Moorter.

Al de opleidingen zijn gratis.

Een overzicht van alle opleidingen vind je op www.horeca-academie.be.

 
 
OPLEIDINGEN UITGELICHT  
 
 
In deze sessie overlopen we onder andere:
- Cash in: wat doet de overheid voor jou vs. wat kan je zelf doen?
- Cash out: hoe kan je zelf vaste kosten beperken vs. waar steunt de overheid?
- Je hoort ook over initiatieven die momenteel lopen en je een duwtje in de rug kunnen geven.

Praktisch:
Woensdag 17 februari van 17u tot +/- 18u
 Voor meer info en inschrijven, klik hier.
 
 
 
We lichten op een toegankelijke manier toe wat al die getallen die je van je boekhouder ziet verschijnen zoal betekenen: hoe zijn een balans en een resultatenrekening opgebouwd? Wat is de betekenis van de belangrijkste boekhoudkundige posten en rekeningen? Waaraan moet je zeker de nodige aandacht schenken?
Praktisch:
Woensdag 24 februari van 17u tot +/- 18u
 Voor meer info en inschrijven, klik hier.
 
 
 
Hoe betaal je investeringen terug en vooral : hoe verdien je die terug? We raken ook enkele fiscale aspecten aan: afschrijvingen, financieringen en hun impact op uw netto inkomen.  Wat staat er in de gedragscode: ken uw rechten en plichten wanneer u een drankafnameovereenkomst tekent met een brouwer of een drankenhandelaar.
Praktisch:
Woensdag 3 maart van 17u tot +/- 18u
 Voor meer info en inschrijven, klik hier.
 
 
 
Wat staat er in de gedragscode? In deze webinar zoomen we in op je rechten en plichten wanneer je een drankafnameovereenkomst tekent met een brouwer of een drankenhandelaar.
Praktisch:
Woensdag 10 maart van 17u tot +/- 18u
 Voor meer info en inschrijven, klik hier.